mikaeldelta

Distance is as important as love

music

Snowing In Berlin Mikael Delta / Life Is Now

04:25

facebook comments

bio

ΕΠΙΡΡΟΕΣ. Bridges,Nature,Modular Synths,Silence.
ΜΕΛΗ. Mikael Delta
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ. Electronic,Modern Classical,Sophisticated Techno,Soundtrack,Ambient.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ. Instrumental,Experimental,Dance
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Ο Μιχάλης Δέλτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Μαζί με τον Κωνσταντίνο Βήτα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σύστησαν στο ελληνικό κοινό την ηλεκτρονική μουσική και την “ποίηση” του δρόμου μέσα από το σχήμα των Στέρεο Νόβα, ένα όνομα που ήδη έχει βρει τη θέση του στις σελίδες της ιστορίας της νεότερης ελληνικής σκηνής. Οι Στέρεο Νόβα στάθηκαν μοναδική έμπνευση για τις κατοπινές προσπάθειες της ντόπιας electronica και μέχρι σήμερα οι δίσκοι τους στέκονται σημεία αναφοράς σε ένα κοινό που ανανεώνεται συνεχώς ηλικιακά.
Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Μιχάλη Δέλτα, κυκλοφόρησε από την βελγική techno εταιρεία R&S, το 1996 με τίτλο “The Picture”. Στη συνέχεια, το album “Blue Emotions” στην εταιρία Glasgow Underground του 1999, τιμήθηκε με ενθουσιώδη σχόλια από τον “δύσκολο” βρετανικό Τύπο.
Το 2001, κυκλοφόρησε το "Halcyon Days” από τη γαλλική Distance Records, ένα άλμπουμ που συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ εκείνης της χρονιάς, από το έγκριτο περιοδικό για τη χορευτική μουσική, DJ Magazine. Την ίδια χρονιά, στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Το Χρώμα της Μέρας” σε συνεργασία με την Τάνια Τσανακλίδου, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν το τραγούδι “Μια Αγάπη Μικρή”, που κατάφερε να κάνει τεράστια crossover επιτυχία. Μετά από επτά χρόνια, το τραγούδι παίζεται ακόμα στα ραδιόφωνα και αγαπιέται με το ίδιο πάθος από το κοινό. Το 2002 κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Vulnerable", και πάλι από τη Distance Records, το οποίο περιείχε τη συνεργασία του Μιχάλη Δέλτα με την γερμανίδα electro-ντίβα Billie Ray Martin για το σιγνκλ “I’m Not Keen”.
Το 2004 υπέγραψε στην ελληνική εταιρία Klik Records που ειδικεύεται σχεδόν αποκλειστικά στην electronica. Η συνεργασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα τρία διαδοχικά άλμπουμ, τα "Dancing With An Angel" (2004), "Deep inside" (2005) και "Timeless Beauty" (2006). Ως remixer, ο Μιχάλης Δέλτα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες σε εταιρείες όπως η Atal και η Defected. Χαρακτηριστικά είναι το remix για το "Room Of A Million Rainbows” (Mikael Delta’s Electronized Mix) για τον Timewriter και την εταιρία Plastic City. Το 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Forbidden Poetry” από την EMI. Το "Forbidden Poetry" έλαβε διθυραμβικά σχόλια από τον ελληνικό Τύπο ενώ χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας του. Το 2010 κυκλοφόρησε το «Tech me away” με την Klik Records το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές από το χώρο της Dance electronica σκηνής σε Ευρώπη και Αμερική και το official video του “She’s a Boy” παρουσιάστηκε σε κεντρικές σελίδες εταιριών που παράγουν αναλογικά συνθεσάιζερ όπως η θρυλική γερμανική Doepfer.
Το 2012 κυκλοφορεί από την Αγγλική Tuna Recordings το e.p. “ Save The Blues” με δυνατό feedback από τους DJs της Ευρώπης.
Το 2013 κυκλοφορούν από τη Γερμανική Young Society Records το e.p. «Walking Naked» με remixes από έξι έλληνες παραγωγούς.
Το 2014 κυκλοφορεί τις καινούργιες μουσικές του ιδέες στην Αγγλία με το house label Seamless Recordings και στο Βερολίνο, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το πρώτο του μυθιστόρημα.Το 2015 κυκλοφορεί 3 albums. Το Dub Techno "Inner City Light" στη Λιθουανία,το "The First Ray" στην Αμερική σε συνεργασία με τον Hior Chronik και το "Life Is Now" L.P. από την Inner Ear στην Ελλάδα.
Κειμενά του δημοσιεύτηκαν στο free press Lifo με την οποία είναι και συνεργάτης.
Ο Μιχάλης Δέλτα έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις της Άντζελας Μπρούσκου «Οι Δούλες» και «Μήδεια», του Κωστή Καπελώνη το «Ροσμερσχολμ», για την ταινία «Οι αριθμημένοι» του Τάσου Ψαρρά , την «Αληθινή ζωή» και την πολυσυζητημένη «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο με διακρίσεις στο Βερολίνο, Παρίσι, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Ισραήλ. Το 2015 συνεργάστηκε με τον Έλληνα χορογράφο Δημήτρη ΠαπαΪωάννου και έγραψε το βασικό μουσικό θέμα για το European Games Ceremony στο Azerbaijan’s capital Baku.


SEE FULL BIO

coming events

Δεν υπάρχουν προσεχή events!

stats

Jumping Fish Fans
1
Total Fans
1