Ματωμένα Ρόδα / Matomena Roda

music

1 Ιουλίου Ματωμένα Ρόδα / Γράφοντας το τέλος

03:53

Η νύχτα της πτώσης Ματωμένα Ρόδα / Γράφοντας το τέλος

04:58

Κατά συρροή δολοφόνοι Ματωμένα Ρόδα / Γράφοντας το τέλος

03:51

facebook comments

bio

ΕΠΙΡΡΟΕΣ. Διάφανα Κρίνα, Ξύλινα Σπαθιά, Ενδελέχεια, Radiohead, Anathema...
ΜΕΛΗ. Ανδρέας Σταθούλιας - Φωνή, Ηλ. κιθάρα, Πλήκτρα

Νίκος Τζανότης - Μπάσο, Drum programming, Πλήκτρα
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ. Aτμοσφαιρικό ροκ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ. Rock,Indie,Alternative Rock
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Τα Ματωμένα Ρόδα δημιουργήθηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή), Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα) και κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού rock.


Το 2012 ηχογραφήθηκε το πρώτο τους album με τίτλο “Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα”, στo MD Recording Studio του Νίκου Μιχαλοδημητράκη στην Αθήνα. Το album κυκλοφόρησε διαδικτυακά τον Απρίλη του 2013, ενώ διατίθεται και σε έντυπη μορφή από το ίδιο το συγκρότημα.

Τα Ματωμένα Ρόδα συμμετέχουν στη συλλογή "Underground Όνειρα 4 - Ελληνική Rock Σκηνή 2014" της ιστοσελίδας rockap.gr, με το κομμάτι Έκλειψη, αλλά και στις Rock & Roll Βοήθειες no.3 (επιμέλεια: Δημήτρης Δημητράκας, Νίκος Αντωνίου), με το τραγούδι “Ένα φάλτσο tango”, το οποίο και ηχογραφήθηκε ειδικά για αυτή τη συλλογή στο studio 'Χελιδόνι' του Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana, Ριφιφι κ.α.) στην Αθήνα (άνοιξη 2014).

Από την άνοιξη του 2015, τα Ματωμένα Ρόδα συνεχίζουν με τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή, ηλ. κιθάρα, πλήκτρα) και Νίκο Τζανότη (μπάσο, drum programming, πλήκτρα). Το ίδιο καλοκαίρι το συγκρότημα ξεκινά τις ηχογραφήσεις στο προσωπικό τους home studio (Paris Recording Home Studio) για το δεύτερο album τους με τίτλο “Γράφοντας το τέλος”,στο οποίο συμμετέχουν οι Μαρία Κάτελα (βιολί), Εύα Γιαννοπούλου (φωνητικά), Ιωάννα Ζαχαροπούλου (φωνητικά), Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτα), Χρήστος Κυριαζής (σαξόφωνο) και Αλέξανδρος Κοκκόσης (πιάνο). Ο δίσκος κυκλοφόρησε διαδικτυακά το φθινόπωρο του 2016.
SEE FULL BIO

coming events

Δεν υπάρχουν προσεχή events!