Κερδίστε προσκλήσεις για την ταινία "Επίσημη Ιστορία"

13/12/16

Αργεντινή, 1983. Η Αλίσια, μητέρα ενός υιοθετημένου πεντάχρονου κοριτσιού, διδάσκει Ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή, είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή» της Ιστορίας – μέχρι που μια μέρα το προσωπείο του καθεστώτος αρχίζει να καταρρέει γύρω της. Στις ρωγμές αυτού του τεράστιου ψέματος, η Αλίσια υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση με την κατηγορία της τρομοκρατίας, τη δεκαετία του ’70. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας – ένα ταξίδι στο οποίο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα.

Ένα κλασικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου επιστρέφει στις αίθουσες, σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την πρώτηη προβολή του και των 40 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής χούντας στην Αργεντινή. Η βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1986 επανέκδοση επέστρεψε στα σινεμά από την Weirdwave και είναι μια από τις αγαπημένες μας κινηματογραφικές εμπειρίες για φέτος.

Το Jumping Fish χαρίζει 10 διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο Άστορ την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 19.45, τις οποίες διεκδικείτε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Facebook Comments