Weekend Links: 15-16/7

15/07/17

Παναγιώτης Μένεγος

Μερικά links για ατέλειωτο info-lust μπροστά σε iPad κι LCD οθόνες, με φρέντο εσπρέσο, τρία είδη κρουασάν – μπουκίτσες και μια μοιρολατρική συνειδητοποίηση ότι δεν έχει καμία σημασία κανένας άλλος στόχος στη μάταιη τούτη ζωή από ένα σπίτι σε κοντινό νησί για κάτι Σαββατοκύριακα σαν κι αυτό που διανύουμε. Μικροί είστε να δουλέψετε, να το χτίσετε...


https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2017/jul/12/reality-television-20-years-love-island-katie-hopkins
Ζήσαμε μια σεζόν με υπερβολική δόση "Survivor" και όλα όσα συνεπάγεται. Αν ανήκετε σε εκείνους που ανακουφίστηκαν με το φινάλε της περασμένης εβδομάδας, μη χαίρεστε. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι χειρότερα, θα μπουν όλα τα ιδιωτικά ξανά στο reality κόλπο. Πράγμα που μας φέρνει σε αυτό το άρθρο του Guardian που γιορτάζει τα 20 χρόνια reality TV (περιέργως θεωρεί αφετηρία της ένα ξεχασμένο σόου ονόματι "Driving School" και όχι το "Real World" του MTV) και αναλύει πώς κατέστρεψε την τηλεόραση, αλλά και τον... πολιτισμό.

 

https://www.wsj.com/articles/how-antitrust-undermines-press-freedom-1499638532
Ειναι πιο επικίνδυνο το Facebook για την ελευθερία του λόγου απ'ό,τι ο Donald Trump; Ο CEO της Wall Street Journal και Πρόεδρος της New Media Alliance που αντιπροσωπεύει 2000 εκδότες σε ΗΠΑ και Καναδά, David Chavern, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή που καλεί τις αρχές στις ΗΠΑ να αλλάξουν τους αντιμονοπωλιακούς τους νόμους και να επιτρέψουν στα media να συσπειρωθούν για να διαπραγματευθούν καλύτερα, με Facebook και Google που μαζεύουν το 80% της διαδικτυακής διαφήμισης. Κι ως εκ τούτου να σώσουν την ποιότητα της δημοσιογραφίας τους.

http://www.esquire.com/entertainment/a55592/playgirl-magazine-history/
Χορταστικό longread -ό,τι πρέπει για παραλία- με την ιστορία του Playgirl, του περιοδικού που γέννησαν τα 70s ως απάντηση στην επανάσταση του Playboy. Απολαυστική ηθογραφία κάθε δεκαετίας από τότε μέχρι σήμερα, καθώς η εξέλιξη του περιοδικού από φεμινιστικό θρίμαβο σε στοχευμένο gay content δείχνει πολλά και για τις σεξουαλικές συνήθειες/κοινωνικές αντιλήψεις των προηγούμενων τεσσάρων δεκαετιών στις ΗΠΑ (και ίσως όχι μόνο).

https://thrones.theringer.com/
Χορταστικό mega longread -ό,τι πρέπει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, γιατί περίπου τόσο θα σας πάρει αν θέλετε να το διαβάσετε όλο - του Ringer με το ranking όλων των επεισοδίων "Game of Thrones" που έχουν προβληθεί στις 6 σεζόν μέχρι την επόμενη που περιμένετε με αγωνία ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα. Ο ορισμός της υπερπαραγωγής.

https://www.vice.com/en_uk/article/xdw9mk/sex-beach-photos-tropical-backpacker-paradise-876
Κι αν η ουτοπία της Παραλίας που σκέφτηκε ο Alex Garland και γύρισε σε ταινία ο Danny Boyle με τον Leo και την Tilda υπήρξε στην πραγματικότητας; Η γερμανίδα φωτογράφος, Rebecca Rütten. έζησε για λίγο σε έναν τέτοιο παράδεισο. Μόνο που στα μέλη αυτής της κοινότητας άρεσε να καλλιεργούν χόρτο, να το καπνίζουν σε τεράστιες ποσότητες και να κάνουν σεξ μεταξύ τους, όλοι με όλους.

http://pitchfork.com/features/article/song-from-the-future-the-story-of-donna-summer-and-giorgio-moroders-i-feel-love/
Στις 2/7 το "I Feel Love", το κομμάτι που άλλαξε τον τρόπο που χορεύουμε κι αποτελεί σταθμό στην dance κουλτούρα έκλεισε 40 χρόνια ζωής. Είχαμε κι εμείς στο Jumping Fish διηγηθεί την ιστορία του, εδώ όμως ο σπουδαίος Simon Reynolds το τερματίζει με ένα φανταστικό ρεπορτάζ που φιλοξενεί και τους πρωταγωνιστές του. Δυστυχώς, όχι την Donna Summer που έφυγε από τη ζωή πριν 5 χρόνια.

http://www.espn.com/espn/page2/story/_/page/simmons%2F090624/sportCat/nba
Είναι παλιό, vintage, ανεπίκαιρο. Όμως είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια αθλητικής δημοσιογραφίας που, τολμώ να πω, έχουν γραφτεί ποτέ. Πριν 8 χρόνια, το 2009, ο Bill Simmons (μετέπειτα του Grantland και σήμερα του Ringer) απευθύνει από το ESPN μια επιστολή στο τότε νο. 1 του draft από τους Clippers, Blake Griffin, να αρχίσει αν τρέχει μακριά από την ομάδα που τον επέλεξε. Λιστάρει όλες τις περιπτώσεις μνημειώδους κακοτυχίας και ολέθριων διοικητικών αποφάσεων από το 1976 με μοναδικό χιούμορ κι ενδελεχή έρευνα. Το φοβερό είναι ότι ο Griffin έπρεπε να τον είχε ακούσει.

tags / weekend links

Weekend Links: 29-30/7

29/07/17

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ώρα για διάβασμα.
Εύη Χουρσανίδη

Weekend Links: 8-9/7

08/07/17

Άλλο ένα Σαββτοκύριακο, ώρα για διάβασμα.
Μαρία Δημητρίου

Weekend Links: 1-2/7

01/07/17

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ώρα για διάβασμα...
Εύη Χουρσανίδη

Weekend Links: 24-25/6

24/06/17

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ώρα για διάβασμα.
Παναγιώτης Μένεγος

Weekend Links: 17-18/6

17/06/17

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ώρα για διάβασμα...
Μαρία Δημητρίου

Facebook Comments