ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΗ

11/09/2012

Ed Wood

To 69o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έληξε επίσημα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με την απονομή των βραβείων και κράτησε για το τέλος μια ευχάριστη έκπληξη για τον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς η ταινία "Τίτλοι Τέλους" του Γιώργου Ζώη κέρδισε το European Film Award 2012 στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους, στέλνοντας ταυτόχρονα απευθείας την ταινία στη shortlist για το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2012, τα οποία θα απονεμηθούν στη Μάλτα την 1η Δεκεμβρίου 2012.

H πρώτη ταινία του σκηνοθέτη, "Casus Belli" (δείτε την εδώ), έφερε στο προσκήνιο ένα τεράστιο ταλέντο, για το οποίο η αναγνώριση ήταν θέμα χρόνου, όσο και γι’ αυτή τη δεύτερη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ πάντα περιμένουμε την ολοκλήρωση της πρώτης του απόπειρας στη μυθοπλασία μεγάλου μήκους.

Οι "Τίτλοι Tέλους" αναφέρονται στις άδειες διαφημιστικές πινακίδες μετά την απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης κι αναδεικνύουν την κενότητα και την αποξένωση του αστικού τοπίου.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει για πρώτη φορά την ταινία στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, ενώ περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από τα πλάνα που θα έκαναν τον Antonioni υπερήφανο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ταινίας. Και για το τέλος να επισημάνουμε την ειρωνεία της βράβευσης μιας DIY ελληνικής ταινίας για την εγκατάλειψη. Μάλλον αυτό θα είναι το καινούργιο εξαγώγιμο προϊόν. 
tags / movies

Ακούστε το soundtrack της ταινίας "Baby Driver"

17/08/17

Το πιο must soundtrack του καλοκαιριού.
Kelly

Οι πρώτες εντυπώσεις από το πρόγραμμα του 74ου Φεστιβάλ Βενετίας, που περιλαμβάνει ταινίες από Clooney, Del Toro και Aronofsky

30/07/17

Το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.
Ed Wood

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας "O Μαύρος Πύργος"

28/07/17

Matthew McConaughey και Idris Elba στην πολυαναμενόμενη μεταφορά του διάσημου βιβλίου του Stephen King.
Μαρία Δημητρίου

Kερδίστε soundtracks από την ταινία "Spider-Man: Homecoming"

27/07/17

Με την υπογραφή του φανταστικού Michael Giacchino ("Lost", "The Incredibles", "Up", "Alias").
Μαρία Δημητρίου

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας "Βaby Driver"

20/07/17

Ένα "μιούζικαλ δράσης" με το καλύτερο soundtrack των τελευταίων ετών και εμβληματικές παρουσίες στο καστ, από τον Jamie Foxx ως τον Kevin Spacey.

Facebook Comments