ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΗ

11/09/2012

Ed Wood

To 69o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας έληξε επίσημα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου με την απονομή των βραβείων και κράτησε για το τέλος μια ευχάριστη έκπληξη για τον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς η ταινία "Τίτλοι Τέλους" του Γιώργου Ζώη κέρδισε το European Film Award 2012 στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους, στέλνοντας ταυτόχρονα απευθείας την ταινία στη shortlist για το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2012, τα οποία θα απονεμηθούν στη Μάλτα την 1η Δεκεμβρίου 2012.

H πρώτη ταινία του σκηνοθέτη, "Casus Belli" (δείτε την εδώ), έφερε στο προσκήνιο ένα τεράστιο ταλέντο, για το οποίο η αναγνώριση ήταν θέμα χρόνου, όσο και γι’ αυτή τη δεύτερη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ πάντα περιμένουμε την ολοκλήρωση της πρώτης του απόπειρας στη μυθοπλασία μεγάλου μήκους.

Οι "Τίτλοι Tέλους" αναφέρονται στις άδειες διαφημιστικές πινακίδες μετά την απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης κι αναδεικνύουν την κενότητα και την αποξένωση του αστικού τοπίου.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει για πρώτη φορά την ταινία στο 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, ενώ περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από τα πλάνα που θα έκαναν τον Antonioni υπερήφανο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ταινίας. Και για το τέλος να επισημάνουμε την ειρωνεία της βράβευσης μιας DIY ελληνικής ταινίας για την εγκατάλειψη. Μάλλον αυτό θα είναι το καινούργιο εξαγώγιμο προϊόν. 
tags / movies

Οι 15 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο σινεμά ως το τέλος του 2017

09/10/17

Οι υπερήρωες, τα οσκαρικά χαρτιά και τα μυστήρια που θα μας στείλουν σε μια σκοτεινή αίθουσα από σήμερα ως τα Χριστούγεννα.
Μαρία Δημητρίου

Play: "Blade Runner 2049" OST

06/10/17

Ακούστε τη μουσική της νέας ταινίας, που υπογράφουν ο Hans Zimmer και ο Benjamin Wallfisch.
Μαρία Δημητρίου

Ρομπέν Καμπιγιό: "Ο ακτιβισμός στο Ίντερνετ δεν προσφέρει τίποτα. Όλοι είναι θυμωμένοι με τα πάντα, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι πικρία."

02/10/17

Σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Τάσο Χατζηευφραιμίδη, ο σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης ταινίας του Φεστιβάλ Καννών "120 Χτύποι το Λεπτό" που βρέθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας μιλάει για το AIDS, τον Μακρόν, τα Όσκαρ και το πώς όλα αυτά συνδέονται με την προσωπικότερη ταινία της καριέρας του.
Ed Wood

Facebook Comments