Βγάζει δίσκους και μετά θάνατον o David Bowie;

11/01/17

Παναγιώτης Μένεγος

Είναι αναπόφευκτο. Κάθε μεγάλος pop star, πόσω μάλλον Ο Μεγαλύτερος Που Υπήρξε Ποτέ, μετατρέπεται αργά ή γρήγορα σε «προϊόν» (ας μεταφράσουμε έτσι το commodity που είναι και πιο ακριβές). Όσοι τα πάνε καλά με την αυτοπροστασία και την αξιοπρέπειά τους, συνήθως αναβάλλουν τη μετάλλαξη για μετά θάνατον.

Ο David Bowie έφυγε δύο μέρες αφ' ότου έκλεισε τα 69 του από το μάταιο τούτο κόσμο. Αλλά είναι προφανές από το πόσο μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κοινού ακόμα και στην πρώτη επέτειο του θανάτου του ότι δε πάψει να «κυκλοφορεί». Για να εορταστεί λοιπόν η 70ή επέτειος των γενεθλίων (θα τα έκλεινε την προηγούμενη Κυριακή 8 Ιανουαρίου) κυκλοφόρησε ένα EP 4 κομματιών με τίτλο "No Plan" από το πολύ ωραίο ομώνυμο κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή.

Τα υπόλοιπα τρία είναι το συνταρακτικό "Lazarus", ίσως το τραγούδι-κύκνειο άσμα του, καθώς και τα "Killing a Little Time" and "When I Met You". Πιστεύεται ότι αυτές είναι και οι τελευταίες ηχογραφήσεις της πλούσιας καριέρας του. Αλλά, κάτι μας λέει ότι όλο και κάποιο άλλο tape θα εμφανιστεί για αν διεκδικήσει αυτό τον «τίτλο».

Μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω, αλλά και να δείτε το video clip που σκηνοθέτησε για το "No Plan" o Tom Hingston.

 tags / david bowie

Video: Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ του BBC για τον David Bowie, "The Last Five Years"

10/01/17

Συγκινητικές στιγμές και ενδιφέρουσες αποκαλύψεις από το διάστημα της δημιουργίας των δύο τελευταίων του άλμπουμ ("The Next Day", "Blackstar") και του θεατρικού μιούζικαλ "Lazarus".
Μαρία Δημητρίου

Τα 10 καλύτερα άλμπουμ του 2016: #6. David Bowie - "Blackstar"

23/12/16

Κάθε μέρα, η συντακτική ομάδα του Jumping Fish κάνει αντίστροφη μέτρηση των 10 αγαπημένων της άλμπουμ για τη χρονιά που φεύγει. Στο νούμερο 8, o Μάρκος Φράγκος αποχαιρετά (και) τον David Bowie.
Μάρκος Φράγκος

Το BBC ετοιμάζει προβολές και εκπομπές για την πρώτη επέτειο του θανάτου του David Bowie

10/11/16

Toν Ιανουάριο του 2017, έρχεται το ντοκιμαντέρ “David Bowie: The Last Five Years”, καθώς και ραδιοφωνικά αφιερώματα.
Kelly

Αυτοί ήταν οι 25 αγαπημένοι δίσκοι βινυλίου του David Bowie

12/10/16

Την είχε φτιάξει για χάρη του Vanity Fair το 2003.
Kelly

Facebook Comments

Athens Music Festival