Βγάζει δίσκους και μετά θάνατον o David Bowie;

11/01/17

Παναγιώτης Μένεγος

Είναι αναπόφευκτο. Κάθε μεγάλος pop star, πόσω μάλλον Ο Μεγαλύτερος Που Υπήρξε Ποτέ, μετατρέπεται αργά ή γρήγορα σε «προϊόν» (ας μεταφράσουμε έτσι το commodity που είναι και πιο ακριβές). Όσοι τα πάνε καλά με την αυτοπροστασία και την αξιοπρέπειά τους, συνήθως αναβάλλουν τη μετάλλαξη για μετά θάνατον.

Ο David Bowie έφυγε δύο μέρες αφ' ότου έκλεισε τα 69 του από το μάταιο τούτο κόσμο. Αλλά είναι προφανές από το πόσο μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κοινού ακόμα και στην πρώτη επέτειο του θανάτου του ότι δε πάψει να «κυκλοφορεί». Για να εορταστεί λοιπόν η 70ή επέτειος των γενεθλίων (θα τα έκλεινε την προηγούμενη Κυριακή 8 Ιανουαρίου) κυκλοφόρησε ένα EP 4 κομματιών με τίτλο "No Plan" από το πολύ ωραίο ομώνυμο κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή.

Τα υπόλοιπα τρία είναι το συνταρακτικό "Lazarus", ίσως το τραγούδι-κύκνειο άσμα του, καθώς και τα "Killing a Little Time" and "When I Met You". Πιστεύεται ότι αυτές είναι και οι τελευταίες ηχογραφήσεις της πλούσιας καριέρας του. Αλλά, κάτι μας λέει ότι όλο και κάποιο άλλο tape θα εμφανιστεί για αν διεκδικήσει αυτό τον «τίτλο».

Μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω, αλλά και να δείτε το video clip που σκηνοθέτησε για το "No Plan" o Tom Hingston.

 tags / david bowie

Επετειακή επανακυκλοφορία σε βινύλιο του σπάνιου soundtrack του "Labyrinth" του David Bowie

27/04/17

Το βινύλιο γιορτάζει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του soundtrack της καλτ ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Bowie.
Kelly

Video: Δείτε το νέο ντοκιμαντέρ του BBC για τον David Bowie, "The Last Five Years"

10/01/17

Συγκινητικές στιγμές και ενδιφέρουσες αποκαλύψεις από το διάστημα της δημιουργίας των δύο τελευταίων του άλμπουμ ("The Next Day", "Blackstar") και του θεατρικού μιούζικαλ "Lazarus".
Μαρία Δημητρίου

Facebook Comments