V FOR "VERITABLE CULT MUSICAL"

03/02/2012


Και μόνο ο τίτλος αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για το πιο cult θέαμα που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στην Αθήνα: "Μια αμφιβολία εγεννήθη στο μυαλό ενός ευγενούς τιμωρού". Το καλτόμετρο, όμως, πιάνει κόκκινο, όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες γι' αυτήν την παράσταση, αυτό το jazzμιούζικαλ μικρών προδιαγραφών, αλλά μεγάλων προθέσεων που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο μπριόζος jazz entertainer Γιώργος Αναματερός - ακούει και στο Anamateur - στον δεύτερο όροφο του Booze Cooperativa, για δύο ακόμη Σαββατοκύριακα.

Η παράσταση εξελίσσεται σε μια κοινωνία σε κρίση (hint, hint), στην οποία εμφανίζεται ένας "Ευγενής Τιμωρός" που ταπεινώνει με "φρικώδη αλλά και διασκεδαστικό τρόπο" εκείνους που βρίσκονται στο απυρόβλητο - κυρίως διεφθαρμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους - προς ικανοποίηση του κόσμου που βλέπει να απονέμεται επιτέλούς δικαιοσύνη. Όλα αυτά, μέχρι που ο ήρωας γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας όμορφης ζωγράφου, ονόματι "Miss Domingo", ανατρέποντας άρδην την ζωή του "Τιμωρού". Και πού χωράνε όλα αυτά στον μικροσκοπικό χώρο του Booze", θα αναρωτιέται όποιος έχει βρεθεί στο ηρωικό στέκι της Κολοκοτρώνη. Απλούστατα, περισσότερα υπονοούνται παρά παρουσιάζονται επί σκηνής, σ' αυτό που είναι πειρσσότερο ένα "σχεδίασμα μιούζικαλ" παρά ένα ολοκληρωμένο θέαμα: υπάρχει, ασφαλώς το πρωταγωνιστικό ζευγάρι (ο ίδιος ο Γιώργος Αναματερός στον ρόλο του "Ευγενούς Τιμωρού" και η Μαργαρίτα Σουβλέρη ως "Miss Domingo), ένας αφηγητής (Φάνης Κατέχος) που καλύπτει τα κενά περιγράφοντας την πλοκή, ένα τζαζ συγκρότημα (Δημήτρης Καραγιάννης στα πνευστά, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης στο βιμπράφωνο, Μάνος Λούτας στο κοντραμπάσο και Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς) που σχολιάζει την δράση όπως ο χορός του αρχαίου δράματος - ενώ η σκηνοθέτις Μαρία Κατσιπατάκη εμφανίζεται ως μια "από μηχανής Θεά που χορεύει κλακέτες" (!).

Και υπάρχουν ασφαλώς τα τραγούδια, κανονικά τζαζ τραγούδια με τίτλους όπως "Lessons For An Aspiring Noble Vigilante" ή " Breakthrough Of A Bourgeois Girl", τραγούδια που νιώθεις ότι τα ξέρεις από πάντα και που σου κολλάνε, όπως συμβαίνει με όλα τα καλά τραγούδια μιούζικαλ. Κι αν όλα αυτά δεν ήταν από μόνα τους αρκετά για να σπάσουν το καλτόμετρο, αυτό θα συμβεί με την πληροφορία ότι αυτή η παράσταση παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Λισαβόνα και αποτελεί το πρώτο μέρος της τετραλογίας "Ο Anamateur κατακτών την πιο επιθυμητή του Ειρήνη". Του το ευχόμαστε.
 
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε μερικά από τα τραγούδια της παράστασης:
 

"The Noble Vigilante Theme (in Ab)"
 
 
"Breakthrough Of A Bourgeois Girl"
 
 
"It's Love At First Sight"

tags / theatre

Το θεατρικό «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» ανοίγει μια πόρτα στη ζωή του μεγάλου ρεμπέτη

10/11/17

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ερμηνεύει την κατάθεση ψυχής του αριστοκρατικού μάγκα της Σύρας στο Θέατρο Στοά από τις 10 Νοεμβρίου έως την 1η Απριλίου 2018.
Kelly

H ομάδα 4Frontal παρουσιάζει την παράσταση «Ο_Μισ@νθρωπος» στο Θέατρο Θησείον

30/10/17

Από 25 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως 27 Μαρτίου.
Kelly

Οι 7 ρόλοι που θα ήθελε να παίξει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου

19/10/17

Τελικά δεν είναι απωθημένο μόνο οι εκατό ρόλοι που προλαβαίνει να παίξει στο πλαίσιο της παράστασης «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» κάθε Τετάρτη στο Bios.
Kelly

O Αναστάσιος Ράμμος και η Angelika Dusk ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του μιούζικαλ “Hair” στο Θέατρο Χώρα

18/10/17

H πρεμιέρα της παράστασης, στην οποία παίζουν επίσης η Μαίρη Συνατσάκη, η Κρυσταλλία και ο 'Ιαν Στρατής, θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου.
Kelly

Facebook Comments