V FOR "VERITABLE CULT MUSICAL"

03/02/2012


Και μόνο ο τίτλος αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για το πιο cult θέαμα που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στην Αθήνα: "Μια αμφιβολία εγεννήθη στο μυαλό ενός ευγενούς τιμωρού". Το καλτόμετρο, όμως, πιάνει κόκκινο, όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες γι' αυτήν την παράσταση, αυτό το jazzμιούζικαλ μικρών προδιαγραφών, αλλά μεγάλων προθέσεων που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο μπριόζος jazz entertainer Γιώργος Αναματερός - ακούει και στο Anamateur - στον δεύτερο όροφο του Booze Cooperativa, για δύο ακόμη Σαββατοκύριακα.

Η παράσταση εξελίσσεται σε μια κοινωνία σε κρίση (hint, hint), στην οποία εμφανίζεται ένας "Ευγενής Τιμωρός" που ταπεινώνει με "φρικώδη αλλά και διασκεδαστικό τρόπο" εκείνους που βρίσκονται στο απυρόβλητο - κυρίως διεφθαρμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους - προς ικανοποίηση του κόσμου που βλέπει να απονέμεται επιτέλούς δικαιοσύνη. Όλα αυτά, μέχρι που ο ήρωας γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας όμορφης ζωγράφου, ονόματι "Miss Domingo", ανατρέποντας άρδην την ζωή του "Τιμωρού". Και πού χωράνε όλα αυτά στον μικροσκοπικό χώρο του Booze", θα αναρωτιέται όποιος έχει βρεθεί στο ηρωικό στέκι της Κολοκοτρώνη. Απλούστατα, περισσότερα υπονοούνται παρά παρουσιάζονται επί σκηνής, σ' αυτό που είναι πειρσσότερο ένα "σχεδίασμα μιούζικαλ" παρά ένα ολοκληρωμένο θέαμα: υπάρχει, ασφαλώς το πρωταγωνιστικό ζευγάρι (ο ίδιος ο Γιώργος Αναματερός στον ρόλο του "Ευγενούς Τιμωρού" και η Μαργαρίτα Σουβλέρη ως "Miss Domingo), ένας αφηγητής (Φάνης Κατέχος) που καλύπτει τα κενά περιγράφοντας την πλοκή, ένα τζαζ συγκρότημα (Δημήτρης Καραγιάννης στα πνευστά, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης στο βιμπράφωνο, Μάνος Λούτας στο κοντραμπάσο και Δημήτρης Κλωνής στα ντραμς) που σχολιάζει την δράση όπως ο χορός του αρχαίου δράματος - ενώ η σκηνοθέτις Μαρία Κατσιπατάκη εμφανίζεται ως μια "από μηχανής Θεά που χορεύει κλακέτες" (!).

Και υπάρχουν ασφαλώς τα τραγούδια, κανονικά τζαζ τραγούδια με τίτλους όπως "Lessons For An Aspiring Noble Vigilante" ή " Breakthrough Of A Bourgeois Girl", τραγούδια που νιώθεις ότι τα ξέρεις από πάντα και που σου κολλάνε, όπως συμβαίνει με όλα τα καλά τραγούδια μιούζικαλ. Κι αν όλα αυτά δεν ήταν από μόνα τους αρκετά για να σπάσουν το καλτόμετρο, αυτό θα συμβεί με την πληροφορία ότι αυτή η παράσταση παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Λισαβόνα και αποτελεί το πρώτο μέρος της τετραλογίας "Ο Anamateur κατακτών την πιο επιθυμητή του Ειρήνη". Του το ευχόμαστε.
 
Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε μερικά από τα τραγούδια της παράστασης:
 

"The Noble Vigilante Theme (in Ab)"
 
 
"Breakthrough Of A Bourgeois Girl"
 
 
"It's Love At First Sight"

tags / theatre

Το πρόγραμμα του Εθνικού Θέατρου για τη σεζόν 2017-2018

21/09/17

Το Εθνικό Θέατρο φέτος στοχεύει ψηλά με το μότο «Ανεβαίνουμε».
Kelly

Bob Theatre Festival 2017: το πρόγραμμα των παραστάσεων

22/05/17

Το αγαπημένο θεατρικό φεστιβάλ επιστρέφει για 10η χρονιά από τις 22 έως και τις 28 Μαΐου στην Πειραιώς 260.
Μαρία Δημητρίου

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

05/04/17

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που δίνει το λόγο στη νεανική δημιουργία και επιλέγει για πρωταγωνίστριά του την πόλη.
Kelly

Όλες οι πληροφορίες για το διαγωνισμό Scratch Night από το Bob Theatre Festival 2017

27/03/17

Παίξτε στο Bob Theatre Festival, κερδίστε 1.000€ και κάντε την ιδέα σας παράσταση.

Μαρία Δημητρίου

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση "Οι Τρεις Αδερφές του Ιονέσκο ή Τα Κορίτσια Θέλουν να Περνάνε Καλά"

13/03/17

Μια κωμωδία βασισμένη σε έργα του Τσέχωφ και του Ιονέσκο κάνει πρεμιέρα στο Studio Μαυρομιχάλη.
Μαρία Δημητρίου

Facebook Comments