Όταν τα smartphones δεν είναι ασφαλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα… Snowden Phone

10/03/14

Παναγιώτης Χριστόπουλος

Όταν ο Edward Snowden έπαιρνε την απόφαση να αποκαλύψει όσα γνώριζε για τις παρακολουθήσεις της NSA δεν θα μπορούσε να προβλέψει τα αποτελέσματα της πράξης του. Και δεν μιλάμε μόνο για την κρίση στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και όλων των παρακολουθούμενων χωρών που προκάλεσε, ούτε ακριβώς σε ποια περιοχή του κόσμου θα τον ξέβραζε το κυνηγητό των πρακτόρων. Μιλάμε για τη νέα μόδα που θα προκαλούσε, την αναβίωση της μανίας για την κρυπτογράφηση. Και, βεβαίως, για το γεγονός ότι μια μέρα το όνομά του θα δινόταν σε ένα τηλέφωνο.

 

Το Snowden Phone της FreedomPop (μέχρι πρότινος λεγόταν Private Phone) είναι μια συσκευή που κρυπτογραφεί όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα με 128μπιτη κωδικοποίηση και που παρέχει VPN για ανώνυμο σερφάρισμα στο Internet. Κοινώς, μπορείς να κάνεις όλες σου τις κατασκοπικές ενέργειες, την οργάνωση των τρομοκρατικών σου χτυπημάτων ή να κανονίζεις τα ραντεβού με την παράνομη σύντροφο, χωρίς ποτέ κανείς να μπορεί να στα υποκλέψει. Γίνεται ακόμη καλύτερο: Μπορείς να αλλάζεις τον αριθμό του τηλεφώνου σου όποτε θες. Και δεν τελειώσαμε εδώ. Μπορείς να το αγοράσεις με Bitcoins, ώστε να είσαι απολύτως σίγουρος πως ποτέ κανείς δεν θα μάθει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του…

Στην ουσία το Snowden Phone είναι ένα παλιό Samsung Galaxy S II, ένα μοντέλο τριετίας, τροποποιημένο ώστε να παρέχει όλα τα παραπάνω που περιγράψαμε. Κοστίζει μόνο 189 δολάρια και έρχεται με συμβόλαιο 10 δολαρίων το μήνα (κυκλοφορεί μόνο στις ΗΠΑ), για όσες κλήσεις και όσα data θες. Φυσικά, πρόκειται κυρίως για ένα κόλπο μάρκετινγκ της FreedomPop –εξ ου και η μετονομασία του από Private Phone που το ονόμαζαν μέχρι πρότινος- που προσπαθεί να κερδίσει από την υστερία που έπιασε τον κόσμο περί ασφάλειας στις επικοινωνίας, έπειτα από τις αποκαλύψεις Snowden. H αλήθεια είναι ότι για να είναι κάποιος πραγματικά ασφαλής θα πρέπει να επικοινωνεί από ένα Snowden Phone μόνο με ένα άλλο Snowden Phone  -αλλά και πάλι, το πιο πιθανό είναι ότι αν μια υπηρεσία σαν την NSA θέλει να τον βρει, έχει την τεχνολογία να το κάνει. Αν δεν σου κάνει και θες κάτι πιο ασφαλές, έχει ήδη κατατεθεί μια πατέντα για ένα smartphone που… αυτοκαταστρέφεται τη στιγμή που κάποιος προσπαθεί να τo «πειράξει».

 

 

tags / technology

Δύο video games “Fantastic Beasts and Where to Find Them” έρχονται

10/11/16

Η Google ανακοίνωσε το virtual reality game της ταινίας και το πρώτο mobile game έρχεται στις 17 Νοεμβρίου. 

Kelly

H Apple ετοιμάζει το πρώτο της reality show, με τίτλο "Planet Of The Apps"

05/08/16

Σύμβουλοι των διαγωνιζόμενων θα είναι, μεταξύ άλλων, η Gwyneth Paltrow και ο will.i.am.
Kelly

Κερδίστε το εκπληκτικό smartphone Xperia M4 Aqua

12/01/16

Τα smartphone της SONY, Xperia M4 Aqua, είναι το πρώτο δώρο της χρονιάς του Jumping Fish της COSMOTE στους επισκέπτες του.
Μαρία Δημητρίου

Τα 6,5 εκατομμύρια συνδρομητών έφτασε το Apple Music

09/11/15

Το Spotify, βέβαια, διαθέτει τους τριπλάσιους.
Πάνος Μαύρος

Facebook Comments

PARK