Ο Πάνος Μουζουράκης και οι Mouzicians ξεσήκωσαν την Τεχνόπολη στη φετινή καλοκαιρινή τους συναυλία

12/07/17

Ιωάννα Μπρατσολιά

Το τρελό αγόρι της εγχώριας δισκογραφίας, ανέβηκε προχτές στη σκηνή της Τεχνόπολης και την έκανε άνω-κάτω, με τη βοήθεια του κοινού πάντα. Ο Πάνος Μουζουράκης και οι Mouzicians για λίγο λιγότερο από 3 ώρες ξεσήκωσαν το Γκάζι.

Ξεκινώντας από τον ίδιο, ο Μουζουράκης είναι ο ορισμός του αυθόρμητου καλλιτέχνη, ο οποίος μπορεί να δημιουργεί αντιπάθειες προς το πρόσωπό του, όντας τόσο αληθινός, ωστόσο ό,τι επιλέγει να πει, να κάνει και να τραγουδήσει, το κάνει πάντα με απόλυτη επιτυχία και με μοναδική προσέγγιση.Το παραπάνω γίνεται εμφανές από τους ανθρώπους που επέλεξε να μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους για αυτή τη σεζόν, αλλά και εκείνους που ανέβηκαν χθες μαζί του να πουν κάποια τραγούδια. Από τη Μυρτώ Ναούμ και τη Δήμητρα Μπουλούζου, φωνές που τον συνοδεύουν στις παραστάσεις του, προσθέτοντας μια ιδιαίτερη νότα στο γενικότερο αποτέλεσμα, την Μαρία Παπαλεωντίου, μια φωνή που κινείται σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια, μέχρι τον Μανώλη Φάμελλο που υπογράφει ολόκληρο το νέο δίσκο του Μουζουράκη, "Μονόλογος για δύο", και τέλος, τη μοναδική Μαρίζα Ρίζου, όλες του οι συνεργασίες είναι προσεγμένες και χαρακτηριστικές.Μιας και αναφέρθηκε αυτό το υπερταλαντούχο κορίτσι, η Μαρίζα, δεν επαναπαύεται ποτέ στο ταλέντο της, γεγονός που φάνηκε τη στιγμή που ερμήνευσε με τον Πάνο το "Ημερολόγιο" του Χρήστου Θηβαίου, αφήνοντας μια Τεχνόπολη έκπληκτη και ενθουσιασμένη.
Κάπου ανάμεσα στο "Πόσες φορές", στο "Σαλάμι", στο ολοκαίνουργιο "Φωτόσπαθο", στις "Γοργόνες", στο "Μη βιαστείς", μια απέυθυνση ενός πατέρα προς το γιό του, στο "Στο βάθος κήπος" και σε άλλα, εμφανίστηκε στην σκηνή και ο Stelios. Τι "ποιoς Stelios;". Το τριχωτό μπλέ αγόρι της Βίκος cola, το οποίο έκανε την τιμή στο Μουζουράκη να μοιραστούν ένα τραγούδι μαζί.
Ανάμεσα σε φωνάρες, σε τριχωτά πλάσματα, σε φοβερούς συνεργάτες και μουσικούς, αλλά και σε πολύ κόσμο, ο Μουζουράκης κατάφερε για ακόμη μια φορά να "πείσει" το κοινό, χωρίς πολλά πολλά. Ήταν απλά ο εαυτός του. Τι πιο ειλικρινές;

Οι Kulamacus επιστρέφουν με το νέο single "Aδάμ και Εύα"

16/01/18

Το πρώτο single από το δεύτερο δίσκο τους, "Kulaland".
Ιωάννα Μπρατσολιά

Mε το άλμπουμ "Finchley Road", ο Πάνος Μπίρμπας μηδενίζει τη μουσική απόσταση Αθήνας-Λονδίνου

10/01/18

Λίγο πριν φύγει το 2017, ο Πάνος Μπίρμπας μας μύησε σε αυτό τον περίεργο δρόμο του Λονδίνου, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση γι αυτό το δίσκο, αλλά και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα της χώρας μας, όπως το προσφυγικό.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Στέλιος Δάβαρης: "Τα τραγούδια μου έχουν μια κοινωνική ερμηνεία, αλλά γράφονται με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός που τα ακούει να τα ερμηνεύει όπως αισθάνεται."

04/01/18

Ο Στέλιος Δάβαρης επιστρέφει με το «Συνέχισε αντίθετα» και μιλάει στην Ιωάννα Μπρατσολιά για το παρελθόν, το παρόν μέσα από το νέο του δίσκο αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Facebook Comments