MY WET CALVIN - "HAPPENED BEFORE"

27/04/2012

Μάρκος Φράγκος

Ο Άρης και ο Λεωνίδας είναι ουρανοκατέβατοι: δύο τύποι που έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα – πολιτιστικό χωνευτήρι και παίζουν μουσική λες και η καθημερινότητά τους βιώνεται στη Νέα Υόρκη, την Virginia, το Μόναχο και το Gothenburg. Το δεύτερο άλμπουμ τους “Ηappened Before” με κάνει να νιώθω ότι οι πρόσφατοι δίσκοι των Washed Out, των Belong, των Yeasayer και των Pains Of Being Pure At Heart είναι κάπως… παλιοί. Thanks, guys.

Μέσα σε μία συσκευασία ταμπακιέρας με όλα τα χρώματα της ίριδας να χωράνε συντεταγμένα και στοιχισμένα, το “Happened Before” είναι ένα από τα καλύτερα albums του πρώτου τετράμηνου του 2012. Νιώθω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να εξηγήσει κανείς με λόγια γραπτά το γιατί. Νιώθω επίσης ότι η καλύτερη επιχειρηματολογία περί του γιατί το “Happened Before” είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2012 μπορεί να εκφραστεί από κάποιον… χορεύοντας: σύμφωνα με την προωθητική κίνηση που δίνει στο σώμα η μουσική των My Wet Calvin, σύμφωνα με τις κινήσεις που υπαγορεύει, συνάγεται και η υπεροχή του. Το μεδούλι του “Happened Before” δηλαδή, μπορείτε να το ρουφήξετε, μόνο αν το βιώσετε, όχι αν απλά το ακούσετε με τον εγκέφαλό σας σε υπερλειτουργία. Ήχοι αισθαντικοί και εστέτ, λόγια γενναία και ώριμα, μελωδίες εξαιρετικές (ξανά thanks guys) που πατάνε γερά στο έδαφος για να έχουν σίγουρη ώθηση όταν αποφασίζουν να πετάξουν, φωνές “κανονικές” (like, ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ) που αφηγούνται την ζωική ενέργεια της δράσης των δύο τους αλλά και τους σκελετούς στην ντουλάπα τους (“Homeless Ego”).

Υπάρχουν στιγμές μέσα δω που με κοπανάνε στο θυμικό κατευθείαν: το “Don’t Go” μου φέρνει στο νου την απόγνωση των Clan Of Xymox του “Moscoviet Mosquito” (ένα από τα καλύτερα άσματα που βγήκαν ποτέ από την 4AD) αλλά σε πιο νεο-acid γραμμές. Αμέσως μετά, το “Humble”, μέσα σε ωκεανούς shoegazing αυταρέσκειας με παραπέμπει στους Slowdive (“Souvlaki Space Station”) γεμίζοντας glitter τον αέρα με έναν τρόπο που μόνο οι Beach House με έχουν κάνει να νιώσω πρόσφατα. Εννοώ αυτή την glitter – ασημιά βροχή που δεν γίνεται να την πιάσεις στα χέρια σου. Είναι ψευδαισθητική αλλά και τόσο αληθινή. Συντονίζεται με τον βόμβο του phasing και τα κρουστά στο υπόβαθρο που βαράνε στη δική τους ρότα (“What Do You Say”). Η εμπειρία του “Happened Before” είναι πολυκύμαντη, σημαντική και αισθητικά “ανοιχτή” σε προσωπικές αναγνώσεις από τους ακροατές της.

Το πρώτο άλμπουμ τους “All Great Events” ήταν ένα ενδιαφέρον indie γλύκισμα – προσωπικά δεν με προϊδέαζε για την ανοιχτότητα του “Happened Before” – τον βαθύ υπερβατικό ρομαντισμό του και την ευγένεια που εμπεριέχει, χωρίς τον ψυχαναγκασμό της μεσογειακής καταγωγής του. Είναι ευρύκαρδο, χυμώδες, διονυσιακό και συνεπές σε όλη τη διάρκειά του. Προτιμώ να μου υπαγορεύει σωματικές κινήσεις, παρά να μιλάω για αυτό.

Thanks, guys.
tags / my wet calvin

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ JUMPING FISH ΣΤΟ METROPOLIS PRESS

20/11/12

Οι καλλιτέχνες του Jumping Fish φωτογραφίζονται αποκλειστικά για το Metropolis Press, σε ένα πολυσέλιδο και χορταστικό αφιέρωμα στα τρία χρόνια πορείας του μουσικού portal που άλλαξαε τα δεδομένα.
Kelly

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LIVE ΤΩΝ MY WET CALVIN ΣΤΟ ΒΙΟS

26/04/12

Κερδίστε διπλές προσκκήσεις για την πρώτη live παρουσίαση του καινούργιου άλμπουμ των My Wet Calvin, "Happened Before", το Σάββατο 28/4 στο Bios.
Μαρία Δημητρίου

GUEST EDITORS: OI MY WET CALVIN ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ

20/04/12

Με αφορμή την Ημέρα των Δισκοπωλείων, οι My Wet Calvin γράφουν για τα 5 αγαπημένα τους δισκάδικα
Μαρία Δημητρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MY WET CALVIN

10/04/12

Ακούστε σε αποκλειστικότητα το καινούργιο τραγούδι "Homeless Ego" των My Wet Calvin, σε παραγωγή Felizol, με εισαγωγή από τον ίδιο.
Miss Hater

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ MY WET CALVIN

05/04/12

Οι My Wet Calvin κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους "Happened Before", μοιράζονται το τραγούδι "ΧS Underwear" και ετοιμάζονται για μια live εμφάνιση στο Bios.
Μαρία Δημητρίου

Facebook Comments