Η Μαρίνα Σάττι έφερε τις Fonέs και την "Μάντισσα" στον Κήπο του Μεγάρου

14/07/17

Ιωάννα Μπρατσολιά

Σε περίπτωση που την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ακούσατε "Fonέs", μην ανησυχείτε. Ήταν η Μαρίνα Σάττι με την παρέα της, στη μοναδική της ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα για το φετινό καλοκαίρι, στον Κήπο του Μεγάρου.

Τη βραδιά αυτή άνοιξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, τέσσερα παιδιά από τη Σενεγάλη αλλά και την Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερο ρεπερτόριο, βασισμένο σε μουσικές της Αφρικής, με έντονο και καθηλωτικό ρυθμό.
Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν οι Fonέs, για μια πολυφωνική παράσταση χωρίς σύνορα. Από τραγούδια με καταγωγή τη Βουλγαρία, από άλλα της φυλής των Ζουλού, μέχρι τσιγγάνικα και ελληνικά διασκευασμένα κομμάτια, ερμηνευμένα από φωνές συνοδευόμενες από αξιόλογους μουσικούς, οι Fonέs γέμισαν τον κεντρικότερο κήπο της πόλης. "Σάλα σάλα", "Τι σε μέλει εσένανε", "Θα σπάσω κούπες" και άλλα, παρουσιάστηκαν διαφορετικά απ'ότι τα είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

 Οι Fonέs είναι, η Ειρήνη Αραμπατζή, η Ευγενία Λιάκου, η Ερασμία Μαρκίδη, η Άννη Ντουμούζη, η  Έλενα Παπαδημητρίου, η Ελένη Ποζατζίδου, η Βιργινία Φραγκούλατζη και η Μαρίνα Σάττι, η οποία, ανάμεσα σε όλα τα τραγούδια είπε και τη υπέρ-viral "Μάντισσα", τραγούδι στο οποίο ανέβηκαν στη σκηνή οι κοπέλες του πολυσυζητημένου βίντεο κλιπ για να τη συνοδεύσουν στο χορευτικό. Ποτέ άλλοτε μια μάντισσα δε δίχασε τόσο πολύ το κοινό (ή και όχι). Γούστα είναι αυτά, βέβαια, αν εξαιρέσεις την ευκολία με την οποία ο καθένας άσκησε έντονη κριτική στο κομμάτι.Όπως και να έχει, τόσο η Μαρίνα Σάττι, όσο και οι Fonέs, είναι κάτι το ιδιαίτερο και ενδιαφέρον που αξίζει να το ακούσει κανείς. Περιμένουμε να τις ξανακούσουμε, γιατί κάθε τους εμφάνιση διαφέρει εντελώς από τις προηγούμενες, και αυτό είναι ένα ακόμη εκπληκτικό χαρακτηριστικό τους. 

Mε το άλμπουμ "Finchley Road", ο Πάνος Μπίρμπας μηδενίζει τη μουσική απόσταση Αθήνας-Λονδίνου

10/01/18

Λίγο πριν φύγει το 2017, ο Πάνος Μπίρμπας μας μύησε σε αυτό τον περίεργο δρόμο του Λονδίνου, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση γι αυτό το δίσκο, αλλά και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα της χώρας μας, όπως το προσφυγικό.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Στέλιος Δάβαρης: "Τα τραγούδια μου έχουν μια κοινωνική ερμηνεία, αλλά γράφονται με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός που τα ακούει να τα ερμηνεύει όπως αισθάνεται."

04/01/18

Ο Στέλιος Δάβαρης επιστρέφει με το «Συνέχισε αντίθετα» και μιλάει στην Ιωάννα Μπρατσολιά για το παρελθόν, το παρόν μέσα από το νέο του δίσκο αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Facebook Comments