Η Μαρίνα Σάττι έφερε τις Fonέs και την "Μάντισσα" στον Κήπο του Μεγάρου

14/07/17

Ιωάννα Μπρατσολιά

Σε περίπτωση που την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ακούσατε "Fonέs", μην ανησυχείτε. Ήταν η Μαρίνα Σάττι με την παρέα της, στη μοναδική της ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα για το φετινό καλοκαίρι, στον Κήπο του Μεγάρου.

Τη βραδιά αυτή άνοιξαν οι Jusu Foli & Senegal Rhythm, τέσσερα παιδιά από τη Σενεγάλη αλλά και την Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερο ρεπερτόριο, βασισμένο σε μουσικές της Αφρικής, με έντονο και καθηλωτικό ρυθμό.
Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν οι Fonέs, για μια πολυφωνική παράσταση χωρίς σύνορα. Από τραγούδια με καταγωγή τη Βουλγαρία, από άλλα της φυλής των Ζουλού, μέχρι τσιγγάνικα και ελληνικά διασκευασμένα κομμάτια, ερμηνευμένα από φωνές συνοδευόμενες από αξιόλογους μουσικούς, οι Fonέs γέμισαν τον κεντρικότερο κήπο της πόλης. "Σάλα σάλα", "Τι σε μέλει εσένανε", "Θα σπάσω κούπες" και άλλα, παρουσιάστηκαν διαφορετικά απ'ότι τα είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

 Οι Fonέs είναι, η Ειρήνη Αραμπατζή, η Ευγενία Λιάκου, η Ερασμία Μαρκίδη, η Άννη Ντουμούζη, η  Έλενα Παπαδημητρίου, η Ελένη Ποζατζίδου, η Βιργινία Φραγκούλατζη και η Μαρίνα Σάττι, η οποία, ανάμεσα σε όλα τα τραγούδια είπε και τη υπέρ-viral "Μάντισσα", τραγούδι στο οποίο ανέβηκαν στη σκηνή οι κοπέλες του πολυσυζητημένου βίντεο κλιπ για να τη συνοδεύσουν στο χορευτικό. Ποτέ άλλοτε μια μάντισσα δε δίχασε τόσο πολύ το κοινό (ή και όχι). Γούστα είναι αυτά, βέβαια, αν εξαιρέσεις την ευκολία με την οποία ο καθένας άσκησε έντονη κριτική στο κομμάτι.Όπως και να έχει, τόσο η Μαρίνα Σάττι, όσο και οι Fonέs, είναι κάτι το ιδιαίτερο και ενδιαφέρον που αξίζει να το ακούσει κανείς. Περιμένουμε να τις ξανακούσουμε, γιατί κάθε τους εμφάνιση διαφέρει εντελώς από τις προηγούμενες, και αυτό είναι ένα ακόμη εκπληκτικό χαρακτηριστικό τους. 

Η μουσική στήριξε σθεναρά το περιοδικό Σχεδία για άλλη μια χρονιά στην Τεχνόπολη

22/09/17

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μανώλης Φάμελλος, Μαριέττα Φαφούτη, Gadjo Dilo, Quilombo και Μέλισσες τραγούδησαν για την αλληλεγγύη.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Ακούστε το νέο άλμπουμ του Monsieur Minimal, "Erotica"

19/09/17

Το πέμπτο του άλμπουμ έχει ελληνικό στίχο και ερωτική διάθεση.
Kelly

Ροκ συνάντηση κορυφής μεταξύ Παύλου Παυλίδη και Γιάννη Αγγελάκα στην Τεχνόπολη

18/09/17

Τα Ξύλινα Σπαθιά, οι Τρύπες, ο Παύλος Παυλίδης και οι B - movies και ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100° C βρέθηκαν σε μια σκηνή για πάνω από τρεις ώρες, και το σποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ' ό,τι είχαμε φανταστεί.

Ιωάννα Μπρατσολιά

O Roni Iron ρεμιξάρει το "Αamononoke" της Ματούλας Ζαμάνη

17/09/17

Μετά τον "Τρελό" του Γιάννη Χαρούλη, έρχεται άλλο ένα ενδιαφέρον remix από τον Roni Iron.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Ο Δάκης συμμετέχει στο νέο single του Μοnsieur Minimal, "Στιγμή"

12/09/17

Ακούστε την απρόσμενη αυτή συνεργασία.
Kelly

Facebook Comments