Η Δήμητρα Γαλάνη, το Chronos Project και οι ΤΑΚΙΜ συνδέθηκαν αρμονικά στο Μέγαρο Μουσικής

06/02/18

Ιωάννα Μπρατσολιά

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου μια από τις πιο ωραίες μουσικές συμπράξεις συνέβη στο Μέγαρο Μουσικής. Η Δήμητρα Γαλάνη, το Chronos Project και οι ΤΑΚΙΜ, απέδειξαν με την τέχνη τους πως Δύση και Ανατολή, συνδέονται αρμονικά και αναπάντεχα, σε δρόμους μουσικούς.


Με όργανα και μουσικές από την Αμερική, έως τη Σμύρνη, τα τραγούδια που μέχρι τώρα γνωρίζαμε πήραν μια νέα μορφή με μια έντονη ταυτότητα. Το "άσπρο περιστέρι", "στο 'πα και στο ξαναλέω", "χαλασιά μου", "άρνηση" και τόσα ακόμη, παίχτηκαν με όργανα που δεν περίμενε κανείς να τα ακούσει, όπως το βιμπράφωνο του Χρήστου Ραφαηλίδη.


Η Δήμητρα Γαλάνη και οι μουσικοί των δύο σχημάτων συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής. Οι ΤΑΚΙΜ, με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, και το Chronos Project του Χρήστου Ραφαηλίδη, του Πέτρου Κλαμπάνη, του Θωμά Κωνσταντίνου και του Σπύρου Μάνεση, έγραψαν ιστορία στο παρόν της χώρας μας.

Καθώς τα τραγούδια και οι μελωδίες κυλούσαν, η Δήμητρα Γαλάνη ανέφερε πως η βραδιά είναι αφιερωμένη στο Νίκο Σκαλκώτα, ενώ στην οθόνη πίσω εμφανίζοντας έργα του Γιάννη Μόραλη, του Αλέκου Φασιανού, του Γιάννη Τσαρούχη και άλλων.


Η συναυλία αυτή, εντάσσεται στον κύκλο "Γέφυρες", του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, καθώς πράγματι οι δεξιοτεχνές αυτοί, μαζί με την Δήμητρα Γαλάνη, έφτιαξαν μια γέφυρα μουσική μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Μεταξύ παράδοσης και τζαζ χαρακτηριστικών.

Για 2 ακόμα Δευτέρες θα εμφανίζεται ο Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρό του Νότου

21/02/18

"Ευτυχείς, λυπημένοι και πότες"... όλοι μαζί για δύο τελευταίες παραστάσεις.
Μαρία Δημητρίου

Συνέντευξη: Hume Assine και FOAM εγκαινιάζουν το πρώτο Athens Dreams Pop

20/02/18

To Athens Dreams Pop είναι ένα showcase για καλλιτέχνες της εγχώριας indie/dream pop σκηνής και στην πρώτη του έκδοση, στις 25 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s., θα φιλοξενήσει το τρίο του Hume Assine και τους FOAM. Τα δύο σχήματα μάς μίλησαν για την "Αθήνα που ονειρεύεται"..
Μαρία Δημητρίου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου φέρνει τη "Σχολική Εκδρομή" του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

13/02/18

Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα.
Μαρία Δημητρίου

Η Μάγδα Βαρούχα τραγούδησε "Χαμηλόφωνα στο κέντρο" στο πρώτο από τα 2 live της στο Belleville

09/02/18

H Iωάννα Μπρατσολιά βρέθηκε στο χώρο, που είχε μεταμορφωθεί σε ένα σαλόνι για να χωράει όλους τους φίλους της ανερχόμενης τραγουδίστριας.
Ιωάννα Μπρατσολιά

Facebook Comments