FAQ

Τι είναι το Jumping Fish της COSMOTE;
Το Jumping Fish της COSMOTE είναι ένα όχημα ανάδειξης, στήριξης και προώθησης της φρέσκιας φωνής της ελληνικής μουσικής, με στόχο να φέρει ακόμα κοντύτερα τις πηγές της μουσικής στους ακροατές της, αλλά και μία πλατφόρμα έκφρασης και ενημέρωσης, όπου το κοινό ανακαλύπτει καινούρια πράγματα και ψυχαγωγείται.
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου χρησιμοποιούνται τα παρακάτω οχήματα:

 • Jumping Fish Song (βλέπε παρακάτω)
 • www.jumpingfish.gr. Ένα portal ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων και διασκέδασης
 • Συναυλίες & δισκογραφία


Τι είναι το
Jumping Fish Song;
Κάθε τρίμηνο η rotating επιτροπή του Jumping Fish της COSMOTE επιλέγει και στηρίζει 3 υποψήφια τραγούδια, από τα οποία το κοινό ψηφίζει τον ένα και τελικό νικητή. Για το επόμενο χρονικό διάστημα, η ομάδα του Jumping Fish, η οποία διαθέτει πολυετή γνώση και εμπειρία του μουσικού χώρου, εκτός από την προώθηση του Jumping Fish Song σε στοχευμένα μουσικά μέσα, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον καλλιτέχνη/group, ενώ του δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε μικρά και μεγάλα μουσικά events, καθώς και τη δυνατότητα παραγωγής single, video clip κ.ά.
Ο κάθε καλλιτέχνης/group δεσμεύεται με το Jumping Fish με 6μηνη σύμβαση συνεργασίας, διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορεί να συνάψει εμπορική συμφωνία με καμία άλλη εταιρεία.


Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν τα τραγούδια που αποστέλλονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα;

 • Να έχει ελληνική εθνικότητα ο καλλιτέχνης
 • Να προέρχονται από καλλιτέχνες που έχουν καμία, μία ή το μέγιστο δύο δισκογραφικές δουλειές
 • Να μην προέρχονται από καλλιτέχνες ευρέως γνωστούς στο κοινό, αλλά νέους και ανερχόμενους πχ το τραγούδι που έχει αποσταλεί για συμμετοχή να μην έχει μεταδοθεί εκτενώς σε ραδιοφωνικούς σταθμούς
 • Να μην ανήκουν στη λαϊκή, δημοτική και κλασική μουσική
 • Να ακολουθούν τη διαδικασία δημιουργίας προφίλ στο www.jumpingfish.gr


Το Jumping Fish Song μπορεί να έχει αγγλικό στίχο;
Το Jumping Fish Song μπορεί να είναι γραμμένο είτε σε ελληνικό είτε σε αγγλικό στίχο.


Πώς στηρίζει το
Jumping Fish τον καλλιτέχνη και το Jumping Fish Song;
Μετά την ανάδειξη του κάθε Jumping Fish Song, η ομάδα του Jumping Fish, που αποτελείται από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στο μουσικό χώρο, συμβουλεύει, καθοδηγεί και δημιουργεί ευκαιρίες για το νικητή έτσι ώστε να ακουστεί η μουσική του σε ευρύτερο κοινό πριν δρομολογηθούν τα πρώτα του βήματα. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε τραγούδι, η ομάδα του Jumping Fish:

 • Αναλαμβάνει την προώθηση του τραγουδιού του μήνα σε στοχευμένα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας
 • Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον καλλιτέχνη/group
 • Προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε μικρά & μεγάλα μουσικά συναυλιακά events στη διάρκεια του τρέχοντος έτους
 • Δίνει τη δυνατότητα παραγωγής single/album και video clip


Τι γίνεται με τα πνευματικά δικαιώματα του καλλιτέχνη που θα ανεβάσει το τραγούδι στο site;
Το site έχει την επίσημη αδειοδότηση της ΑΕΠΙ, που σημαίνει πως τα πνευματικά δικαιώματα όλων των τραγουδιών του site αμείβονται κανονικά.


Ποια είναι η διαφορά της εγγραφής ως
artist και της εγγραφής ως listener;
Η εγγραφή ως artist σού δίνει τη δυνατότητα ανάρτησης προσωπικής σελίδας με τραγούδια και videos, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσεις να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό ανάδειξης του Jumping Fish Song. Η εγγραφή ως listener σου δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας playlists, συμμετοχής στους διαγωνισμούς, αλλά και στην ψηφοφορία ανάδειξης του Jumping Fish Song (που γίνεται εναλλακτικά με Facebook Connect και Google Plus).


Πότε μπορούν να με πετάξουν έξω από το
Jumping Fish;
Η διαγραφή και απαγόρευση εισόδου στην κοινότητα του Jumping Fish μπορεί να γίνει όταν ένας χρήστης δεν σέβεται τους κανόνες συμμετοχής του σε ένα δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όταν χρησιμοποιεί προσβλητικές εκφράσεις στην ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους χρήστες. Ωστόσο, το Jumping Fish δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.


Πώς ανεβάζω ένα τραγούδι μου;

Για να ανεβάσεις ένα τραγούδι στο Jumping Fish θα πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος χρήστης και να έχεις δημιουργήσει προσωπική σελίδα. Αν ισχύουν τα παραπάνω επιλέγεις από το μενού "Edit Profile" τη επιλογή "Τραγούδια". Από τη σελίδα "Τραγούδια" ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα αρχείο ήχου από τον υπολογιστή του και να το ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα. Μαζί με το μουσικό αρχείο ο χρήστης μπορεί να γράψει πληροφορίες για τον "Καλλιτέχνη", τον "Τίτλο", το "Άλμπουμ" και να ανεβάσει και μια φωτογραφία (thumbnail) για κάθε τραγούδι.


Τι είδους αρχεία είναι συμβατά με το
Jumping Fish;
VIDEO: avi, mpg, mpeg, mov, wmv
AUDIO: mp3, wav, aiff
PHOTO: .jpg, .jpeg, .gif, .png


Μέχρι τι μέγεθος πρέπει να έχουν τα τραγούδια ή οι φωτογραφίες που ανεβάζω;

Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν μέγεθος μέχρι 5ΜΒ, τα αρχεία video μέχρι 50ΜΒ και τα αρχεία ήχου μέχρι 20ΜΒ.