ABOUT US

www.jumpingfish.gr

Διεύθυνση: Πάνος Θεοφανέλλης
Αρχισυνταξία: Μάρα Θεοδωροπούλου
Project Manager: Χριστιάνα Μπάκα
Σύνταξη: Μαρία Δημητρίου, Πάνος Μαύρος, Παναγιώτης Μένεγος, Ιωάννα Μπρατσολιά, Κέλλυ Παπακωνσταντίνου, Πάνος Σουρούνης, Μάρκος Φράγκος, Εύη Χουρσανίδη, Παναγιώτης Χριστόπουλος,
Ed Wood

Ένα ψάρι έχει μια ιδέα…

Το Jumping Fish της COSMOTE είναι ένα όχημα ανάδειξης, στήριξης και προώθησης των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, με σκοπό να φέρει ακόμα κοντύτερα τις πηγές της μουσικής στους ακροατές της. Είναι επίσης και μία πλατφόρμα έκφρασης και ενημέρωσης με την οποία το κοινό ανακαλύπτει καινούργια πράγματα και ψυχαγωγείται.

Σε μια εποχή που είναι ευρέως διαδεδομένη η έννοια του do it yourself και η πεποίθηση ότι «τα ωραιότερα πράγματα εκεί έξω» συμβαίνουν στο δρόμο και ίσως, δίπλα μας χωρίς να έχουμε πάντα πρόσβαση σε αυτά για να τα μοιραστούμε, το Jumping Fish έχει καταφέρει να αποτελέσει ένα δυναμικό τόπο συνάντησης, ένα ζωντανό σημείο αναφοράς ενός κοινού που θέλει να παραμένει ενημερωμένο και να καλύπτει τις απαιτήσεις του όσον αφορά στη μουσική επικαιρότητα και ψυχαγωγία.


Discovering music…

Η ανάδειξη πραγματικά φρέσκων ταλέντων από την εγχώρια μουσική σκηνή αλλά και η προώθησή τους στα media με τελικό αποδέκτη τους ακροατές, είναι ο νευραλγικός στόχος του Jumping Fish της COSMOTE. Η διαδικασία αυτής της ανάδειξης συμβαίνει σε ένα φόντο πραγματικά ζωντανό, με feedback άμεσο και αποφασιστικό.


Στο δρόμο βρίσκει φίλους…

Το Jumping Fish είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των ανθρώπων της COSMOTE και της Change Music Marketing που δίνει υπόσταση σε μία κοινή ιδέα που προέκυψε από το πάθος που μοιράζονται για τη μουσική και τη ζωντανή επικοινωνία. Fans και οι ίδιοι των “ψαριών που θέλουν να ξανοιχτούν σε θάλασσες έξω από τις “γυάλες”, χρησιμοποιούν τρία βασικά μέσα, και βοηθούν το “ψάρι, να πηδήσει έξω από τη γυάλα”. Το Jumping Fish Song,το portal, η δυνατότητα ηχογράφησης πρώτου άλμπουμ και οι συναυλίες δημιουργούν μια συναρπαστική πορεία για το “ψαράκι” να περιπλανηθεί, να ζήσει και να βρει φίλους οι οποίοι θα μπορέσουν και αυτοί να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια του.


Με καλή οργάνωση και διάθεση…

Κάθε τρίμηνο η εναλλασσόμενη επιτροπή του Jumping Fish επιλέγει και στηρίζει 3 υποψήφια τραγούδια, από τα οποία το κοινό ψηφίζει τον ένα και τελικό νικητή με απώτερο στόχο την προβολή και στήριξή του από τα ελληνικά media. Με αυτόν τον τρόπο, δίνονται ευκαιρίες σε διαφορετικά, καινούργια ταλέντα που δοκιμάζουν να παίξουν τη μουσική τους. Αντίθετα με άλλες προσπάθειες ανάλογου χαρακτήρα, το Jumping Fish δεν αναδεικνύει έναν μόνο καλλιτέχνη, με την έννοια του πρωταθλητή, αλλά παρέχει πολλή μουσική και πολλούς νέους καλλιτέχνες ταυτόχρονα.

Παράλληλα, το www.jumpingfish.gr προσφέρει μια ζωντανή, διαφανή, συνεπή και διαρκή ψυχαγωγία και επικοινωνία. Παρακολουθεί τις καινούριες τάσεις της νεανικής κουλτούρας, καταγράφει τα συμβαίνοντα στην ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπως και τις εξελίξεις στην τεχνολογία, στον κινηματογράφο και σε άλλες μορφές τέχνης και αποτελεί το σημείο σύζευξης των διαφορετικών και συχνά αντιθετικών ρευμάτων και απόψεων. Είναι ένας χώρος στον οποίο μπορούν να συναντηθούν οι άνθρωποι της μουσικής για να ανταλλάξουν απόψεις από όποια πλευρά της μουσικής και αν στέκονται – είτε είναι δημιουργοί είτε είναι κοινό.

Από το 2014, το Jumping Fish δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες που αναδεικνύει να ηχογραφήσουν και το πρώτο τους άλμπουμ. Ταυτόχρονα, η διοργάνωση συναυλιών στις οποίες συμμετέχουν οι καλλιτέχνες του Jumping Fish προσφέρει ευκαιρίες έκφρασης και φυσικής συνάντησής τους με το κοινό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Jumping Fish είναι ένα διαρκές διαδικτυακό φεστιβάλ.


Το ταξίδι μέχρι στιγμής...

Σε διάρκεια 6 ετών, το Jumping Fish έχει αναδείξει 39 καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις (Athens Video Art Festival, ARK Festival, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής κ.ά.), ενώ το 2011 φιλοξένησε τον πρωτοφανή διαγωνισμό για την ανάδειξη του συγκροτήματος που θα άνοιγε ως support act τη μεγάλη συναυλία των Bon Jovi στο ΟΑΚΑ. Το 2012 το πείραμα επαναλήφθηκε με τον ακόμα πιο πετυχημένο διαγωνισμό για το support group των Red Hot Chili Peppers, το 2013 με τους Depeche Mode, το 2014 με την Lady Gaga και το 2015 με τον Robbie Williams στο Rockwave Festival. Αλλά και το ίδιο το portal έχει στο ενεργητικό του 5 πολύ επιτυχημένα Jumping Fish Festivals, στα δύο εκ των οποίων έχουν εμφανιστεί ως headliners διάσημα ονόματα από τη διεθνή μουσική σκηνή, όπως οι The Heavy, η Macy Gray, οι Fun Lovin’ Criminals, οι Ojos de Brujo και οι Radio Dept., και στο περσινό στην Τεχνόπολις κορυφαία ονόματα της εγχώριας σκηνής (Κωστής Μαραβέγιας, Φοίβος Δεληβοριάς, Νικήτας Κλιντ, Πάνος Μουζουράκης), πάντα συνοδευόμενοι από τα συγκροτήματα που έχουν αναδειχθεί από το Jumping Fish. Το επόμενο βήμα του Jumping Fish ήταν η θέσπιση των Jumping Fish Nights στο Σταυρό του Νότου, από του οποίου την κεντρική σκηνή έχουν παρελάσει όλοι οι καλλιτέχνες που έχουν υποστηριχθεί από το www.jumpingfish.gr, αλλά και η συνεργασία με τον Εν Λευκώ 87.7 για τα ζωντανά ραδιοφωνικά sessions με καλλιτέχνες του, γνωστά ως Jumping Fish On Air. Η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική, με παρόμοιες κινήσεις.


Για να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια σου…

…χρειάζεται εμπειρία και πάθος από τους ανθρώπους που συμμετέχουν και χτίζουν αυτό το πολυδαίδαλο ταξίδι της μουσικής περιπέτειας. Με συλλογική νοοτροπία, ανοιχτή και ευφάνταστη, η COSMOTE βρίσκει δρόμους επικοινωνίας με ένα κοινό που αναζητά να εκφραστεί και να δημιουργήσει Με όλα τα πνευματικά και υλικά εργαλεία στη διάθεσή της –γνώση, networking, και κανάλια επικοινωνίας - μπορεί να κάνει το Jumping Fish της COSMOTE ένα ζωντανό και περιπετειώδες μέσο ανάδειξης της φρέσκιας ελληνικής μουσικής.

Η λογική της προσπάθειας του Jumping Fish είναι η κάλυψη των αναγκών των νέων μέσα από την προώθησης της «φωνής» τους και την πρωτοπορία των νέων μέσων. Το Jumping Fish έρχεται να αποτυπώσει την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της COSMOTE και να εκφράσει στο μέγιστο την εταιρική της υπόσχεση που εκφράζεται από το κεντρικό μήνυμα «Ο κόσμος μας εσύ».


Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η δική σου φωνή και η διάθεσή σου να ανακαλύψεις νέα μουσική…