Γιώργος Σπανός

"Ζήσε"
"Του χρόνου η ανάσα"
"Blue Passion"

music

RakeBoy George Spanos Trio / Blue Passion

03:56

MainLand George Spanos Trio / Blue Passion

06:59

Circles George Spanos Trio / Blue Passion

03:28

Αρετή Γιώργος Σπανός / Του χρόνου η ανάσα

03:42

Αν μ' αγαπήσεις Γιώργος Σπανός / Του χρόνου η ανάσα

06:25

Νύχτα Γιώργος Σπανός / Ζήσε

04:07

facebook comments

bio

ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ. Rock,Acoustic
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Σπουδές κλασικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με τη Λίζα Ζώη και τον Δημήτρη Φάμπα, σύγχρονης κιθάρας με τον Θανάση Μπίκο και στα θεωρητικά με τον Γιώργο Κυριακάκη.
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις κι ένα καλλιτεχνικό βίντεο.
Πρώτη δισκογραφική δουλειά το 2005 με τίτλο «Ζήσε» (Live Records). Περιέχει 9 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου και 2 διασκευές («Συ μου χάραξες πορεία» του Απόστολου Καλδάρα και “Summertime” του George Gershwin). Ερμηνεύουν εφτά καταξιωμένοι ηθοποιοί: Ελένη Ζιώγα, Γεράσιμος Γεννατάς, Αιμίλιος Χειλάκης, Βάνα Πεφάνη, Εβελίνα Παπούλια, Μπέσσυ Μάλφα, Νάντια Δεληγιάνη.
Δεύτερη δισκογραφική δουλειά το 2011 με τίτλο "Του χρόνου η ανάσα" (spanosmusic) σε μουσική και στίχους του ίδιου κι ερμηνεία της Μπέττυς Χαρλαύτη. Παραγωγή: Γιώργος Σπανός & Χάρης Ζουρελίδης, εικαστικά: Χρήστος Σαρρής.
Από το 1990 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα και συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες της Ελληνικής Σκηνής ενώ ταυτόχρονα, με προσωπικά του μουσικά σχήματα, παρουσιάζει τη δουλειά του σε όλους τους σημαντικούς χώρους της Αθήνας και τζαζ φεστιβάλ. Την άνοιξη του 2011, σχημάτισε το “George Spanos Trio” με τον Νίκο Καπηλίδη (τύμπανα) και το Γιώργο Πολίτη (μπάσσο) όπου είναι οι μόνιμοι συνεργάτες του τόσο σε επίπεδο δισκογραφίας όσο και των ζωντανών εμφανίσεων.

Το George Spanos Trio υπάρχει με την πιο πάνω σύνθεση από το 2013, κάνοντας ζωντανές fusion-jazz-blues εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους της Αθήνας και φεστιβάλ στην Ελλάδα (Gazarte, Half Note Jazz Club, Nixon, HolyWood Stage, Preveza Jazz Festival κ.α.). Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνει συνθέσεις από τη δισκογραφία του, τις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές των Γ. Σπανού και Ν. Καπηλίδη αλλά και πολλές διασκευές με το προσωπικό ύφος του σχήματος. Το 2015, κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του γκρουπ, με τίτλο “Blue Passion”: Δώδεκα οργανικές συνθέσεις του Γ. Σπανού που πλαισιώνονται από τα λογοτεχνικά κείμενα του Άγγελου Γέροντα και τη ζωγραφική της Μαρίας Φραγκοπούλου. Συμμετέχουν οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, Αστέριος Παπασταματάκης, Ζωή Τηγανούρια και Γιάννης Παχίδης.

http://www.facebook.com/spanosmusic
http://www.jumpingfish.gr/Gsp
http://www.youtube.com/user/Georgespanos1
SEE FULL BIO

coming events

Δεν υπάρχουν προσεχή events!

stats

Jumping Fish Fans
81
Total Fans
81