ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 2012

24/12/2012

Ed Wood

Στις 500 λίστες που θα έχετε ήδη διαβάσει με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε σοβαρά και λιγότερο σοβαρά κινηματογραφικά ή μη sites προστίθεται κι αυτή που όλοι περιμένατε, με τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς όπως επιλέχθηκαν σε μια μαραθώνια σύσκεψη στα Jumping Fish headquarters υπό τη διακριτική επίβλεψη-μαστίγιο της αρχισυνταξίας, που επέμενε να προσθέσουμε το "The Avengers". Μοναδικό κριτήριο ήταν οι ταινίες να έχουν προβληθεί σε έστω και μια αίθουσα της χώρας σε κανονική διανομή (οπότε αντίο φεστιβάλ, αντίο Pirate Bay) από 01/01/2012 έως 31/12/2012.


10. "The Raid: Redemption"
Αδυσώπητο ξύλο σε 101 λεπτά φρενήρους δράσης. Αντί για τίτλους τέλους θα έπρεπε να γράφει Κ.Ο.

9. "Elena"
Υποδειγματική ακρίβεια στην εξιστόρηση της καταβαράθρωσης μιας οικογένειας (και μιας χώρας) στον αμοραλισμό, συνοδεύεται από ένα επίσης ανατριχιαστικό score του Philip Glass, που δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε πουθενά.

8. "Cabin In The Woods"
To δεύτερο μισό ήταν ένα standing ovation διαρκείας. Δε θυμόμαστε να άνοιξε ποτέ στο σινεμά πόρτα ασανσέρ με περισσότερο ενθουσιασμό.

7. "Cosmopolis"


Εικόνες από έναν νέο, γενναίο κόσμο, για νέους γενναίους θεατές.

6. "Life of Pi"
Δεν υπάρχουν unfilmable βιβλία, το 3D είναι τέχνη και διάφορα άλλα κλισέ καταρρίπτονται ή επιβεβαιώνονται πανηγυρικά σε κάτι που μπορεί να είναι επιτέλους και πάλι ανείπωτα όμορφο και συγκινητικό.

5. "Moonrise Kingdom"


Είναι σπουδαίο να γυρίζεις ταινίες που θα έκαναν όλες τις αναφορές σου περήφανες και να επαναπροσδιορίζεις ταυτόχρονα το δικό σου, ιδιαίτερο στιλ. Ο Wes Anderson το έκανε για έβδομη φορά.

4. "Hugo"


Το σινεμά πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερό που το αγάπησε ο Martin Scorsese.

3. "Holy Motors"

Θέλει κάτι παραπάνω από τρέλα για να ξεκινήσεις κάτι τόσο προσωπικό, ιδιοσυγκρασιακό κι εν τέλει ακατάληπτο και να το μετατρέψεις σε ύμνο της τέχνης του κινηματογράφου, που μοιάζει και πάλι ικανός να πεθαίνει και να ξαναγεννιέται για πάντα.

2. "Τhe Master"
Η Σαϊεντολογία ήταν μόνο η αφορμή για τον Paul Thomas Anderson, ο οποίος δημιούργησε ένα κινηματογραφικό Rorschach για την (αυθ)υποβολή, την εξουσία και την αδυναμία οποιασδήποτε μορφής σωτηρίας. Κρίμα που κάποιοι έμειναν μόνο στη μουτζούρα.

1. "Amour"Ευχαριστούμε, Michael Haneke, που έκανες το ‘’θέλω να γεράσουμε μαζί’’ την πιο εφιαλτική και ταυτόχρονα ονειρική προοπτική.


tags / movies

Κερδίστε DVD από την ταινία "Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου"

24/05/16

Η ταινία του Ryan Coogler ήταν μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για τη χρονιά που μας πέρασε, καθώς όχι μόνο ανανέωσε τη σειρά με εμπορική επιτυχία, αλλά αποτέλεσε μια συναισθηματικά γενναιόδωρη κι αφοπλιστική κατάθεση για την επιμονή, την αυτοθυσία και την πατρική αγάπη.
Ed Wood

Η Αθήνα αποκτά το πρώτο της Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

24/05/16

Στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου.

Ed Wood

Κόντρα στις προτιμήσεις των κριτικών ο Χρυσός Φοίνικας και οι μεγάλοι νικητές του 69ου Φεστιβάλ Καννών

23/05/16

Ο Χρυσός Φοίνικας πήγε στον Ken Loach για το "Ι, Daniel Blake", με την κριτική επιτροπή να μην μπορεί να αντισταθεί σε άλλο ένα εξώφθαλμο πολιτικό σχόλιο.
Ed Wood

69ο Φεστιβάλ Καννών: Οι εξαιρετικοί νικητές της ενότητας 'Ενα Κάποιο Βλέμμα

23/05/16

Το πρώτο βραβείο στο ασπρόμαυρο φιλανδικό "The Happiest Day In The Life Of Olli Maki", ενώ για το σενάριό του βραβεύτηκε το "The Stopover" με τους Ariane Labed, Μάκη Παπαδημητρίου και Ανδρέα Κωνσταντίνου.
Μαρία Δημητρίου

69ο Φεστιβάλ Καννών: ο Iggy Pop και ο Jim Jarmusch παρουσίασαν το ντοκιμαντέρ "Gimme Danger"

23/05/16

Ένα μουσικό κολάζ που συνθέτει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του punk rock μέσα από την πορεία των Stooges έφτιαξαν ο αγαπημένος σκηνοθέτης και ο θρυλικός τραγουδιστής.
Kelly

Facebook Comments

The Music Project by Jumping FishRelease Festival 2016John Carpenter LiveRockwave Festival 2016